WA-jong

 

Lens is er ook voorstander voor om een leerbedrijf te zijn en zodoende voor nieuwe vakmensen te zorgen. Er zijn inmiddels al een aantal stagiaires opgeleid tot metaalbewerker en konden er leerlingen op VMBO en praktijkschoolniveau leren wennen aan een werkomgeving.

Vanaf 2005 zijn er ook WA-jong jongeren werkzaam binnen ons bedrijf.

Deze werden eerst deels begeleid door een extern jobcoach bedrijf en deels door de medewerkers zelf. Maar vanaf januari 2011 doet Lens mee aan een pilot project vanuit het UWV om te werken met een interne jobcoach.

Inmiddels zijn wij hier al een tijdje mee bezig en bevalt dit erg goed!

Het grote voordeel is dat op elk moment de jobcoach kan worden ingezet om begeleiding te geven. Ook is hij beter betrokken bij het productieproces.

Bekijk ook de documentaire van VGR die gemaakt is binnen Lens!

Onze mannen hebben ook in de panorama gestaan! Lees hieronder het item.

 


 Panorama: Klein gebrek, geen bezwaar

Lens in de PanoramaOnze mannen staan in de panorama! Met de titel; klein gebrek, geen bezwaar zijn zij het onderwerp van de panorama editie 22!

"Regelmatig ontvangt Erik Sutter, directeur van de Rotterdamse firma Lens, een familiebedrijf in plaatwerk en coating, telefoontjes of e-mails van wanhopige ouders van licht verstandelijk beperkte jongeren. Hun vraag is altijd hetzelfde: of hij nog een baantje heeft voor hun zoon of dochter. Veel bedrijven zitten niet te wachten op een Wajonger op de werkvloer. Te veel gedoe. Dus als er een ondernemer opstaat die deze jongeren wél een kans geeft, verspreidt dat nieuws zich al gauw als een lopend vuurtje." - Ilja Post, Panorama

Lees hier het volledige artikel!

 

 

Lens b.v.
Postbus 59187
3008 PD Rotterdam
Plompertstraat 26
3087 BD Rotterdam
Tel. 010-283 99 00
Fax 010-283 01 80
E-mail:
info@lensbv.nl
Internet: www.lensbv.nl
K.v.K. nr. 24 129 127
BTW nr. NL0038.71.502.B01
Rabo rek. Nr. 15.90.36.100
Swift/BIC: RABONL2U